Shugo Chara!

Joo, tähänkin oon koukuttunut. Huumori pelaa todella mahtavasti, animaatiojälki hyvää ja persoonallisia hahmoja. Ääninäyttelijöihin olen tyytyväinen (Kairin onkin sitten asia erikseen...) ja jokainen ääni sopii hahmollensa. Vaikka anime onkin tungettu täyteen fillereitä, ovat nekin yleensä aika mielenkiintoisia. Buono! on osannut tehdä loistavat openingit ja endingit ja niihinkin olen koukuttunut. Vaikka tässäkin sarjassa melkein arvaa miten lopussa käy, on sitä silti pakko seurata. Ja lempihahmonen on tottamooses Ikuto ja sen jälkeen tulee Kukai. Charoista pidän eniten Erusta, Kisekistä ja Yorusta. Ikuto on h-hottis, Kukai on sellanen höpsö. Eru taas on joku höpsöin, Kiseki on jotenkin suloinen (ääninäyttelijä) ja Yoru on hyvin mielenkiintoinen.


Elfen Lied
Ihanan koskettava sarja. Varsinkin viimeiset jaksot saivat sympatiat puolellensa. Jokaisella hahmolla oli hyvin karmea menneisyys. Itseäni ei häirinnyt missään vaiheessa liika väkivalta tai laajakäsitteinen pervous, enemmänkin ne huvittavat. Sarjan ei kuuluisi olla huvittava, mutta silti se vaan oli. Alku- ja loppulaulu sopivat siihen täydellisesti ja sarja oli mukavan mittainen, vaikka loppuikin ärsyttävään kohtaan. Ääninäyttelijätkin on valittu hyvin. Lempihahmonen on sitten tämä Ilkiä-Lucy. Olen aina pitänyt sarjojen pahiksista ja Lucy on muutenkin mielenkiintoinen, kolmijakoinen persoonallisuus. Vähiten pidän Yukasta, liian äidillinen tai jottain :3

Strawberry Panic
Vaikka kaikki sanoo että on liikaa draamaa ja liian hidas liikkeissänsä, mie pidän tästä. Draama ei minun mielestäni ole todellakaan sarjan heikkous, se sopii hyvin tähän sarjan tyyliin. Ja on mukavaa seurata hieman hitaammanlaista sarjaa noiden kaikkien "ei-yhtään-filleriä" animeiden jälkeen. Hahmojen animointijälki on aika heikko, jalat ja kädet liikkuvat huonosti, mutta kasvot ovat suloiset ja hahmoilla on hyvät ääninäyttelijät. Ja myöskin nuo ns. fillerijaksot olivat todella suloisia ja mielenkiintoisia. Ja sarjahan sisältää yuria ja minä siitä tykkään niin... Lopetus oli mielestäni kaunis ja muutenkin sarja oli hyvin tunnelmallinen (lopetus, Kairin ja Shizuman menneisyys...) joten kyyneliä tuli tehtyä useampi. Suosikkihahmoa minulle ei kyllä tullut, kaikki olivat omalla tavallansa kivoja/ärsyttäviä. Mutta ehkä tuo Yaya oli yksi kivoimmista.

Higurashi no Naku Koro Ni + Kai

Tässäkin tuo sama kuin edeltävässä, piirrosjälki välillä hieman heikkoa, mutta kasvot ovat kauniit ja ääninäyttelijät valittu TODELLA hyvin. Hahmoilla on jännät persoonallisuudet ja niiden kehittymistä on mielenkiintoinen seurata. Luvutusjärjestelmä on hieman monimutkainen, mutta todella mielenkiintoinen omalla tavallansa. Myöskin tämä päägenre, kauhu, on lähellä sydäntäni ja pidän niistä. Oikeastaan ne naurattavat minua, mutta minä olen minä. Lempihahmoni on kyllä Keiichi ja sen jälkeen tulee varmaan Mion. Keiichi on komea, vainoharhainen, mutta kuitenkin rohkea, ja jotenkin hyvin ajattelevainen persoona. Harmi vain, ryyä jätkä tahtoo kuolla turhan usein. Mionilla on taas hieno ääninäyttelijä ja muutenkin hänen persoonallisuutensa on jännä. Välillä sellainen kettumainen ja välillä sellainen pirteä ja pervo neiti. Myöskin Satoshi on ihana. Todella suloinen ja ihana ääninäyttelijä ja hänelläkin aika iso rooli loppujen lopuksi tässä sarjassa. Kai jatkaa myöskin vahvaa linjaa ja selittää asiat hyvinkin tarkasti. Myöskin Rikasta tuli mukavampi hahmo kun ei tarvinnut enää esittää sellaista "nipah" henkilöä.

Sekirei

Tämän sain vasta vähän aikaa sitten katseltua, mutta pidin tästä oikein paljon. Sarjan päägenret ovat hyvin erilaisia; seinen, harem, toiminta ja romanttinen-komedia. Varsinkin tuo romanttinen ja toiminta olivat aika jännä yhdistelmä, mutta onnistui hyvin. Pidän sarjoista joissa on väkivaltaa, mutta niissä pitää olla myös hyvä huumori ja hieman tunteitakin pelissä. Ja tässähän oli molempia! Sain nauraa todella paljon sen viikonlopun aikana kun tämän katselin ja vieläkin naurattaa jotkin kohtaukset. Hahmoja tuli kuitenkin todella paljon eivätkä kaikkien nimet jääneetkään päähän kovinkaan helpolla, mutta loppujen lopuksi siitäkin ongelmasta yli pääsin. Sarjassa oli mukana myös pervoutta, joka on myös läheinen genre minulle. Ja naisten muodothan olivat uhkeat, joka ei kuitenkaan häirinnyt, sitä omaa pervoa huumoriansa toi mukaan. Ja hahmoista pidin eniten Homurasta ja Kun-chanista. Homura oli tälläinen vähän viileämpi ja rauhallisempi hahmo, mutta taistelukentällä tälläinen tulityyppi. Ja harmittavan pieni osa D: Kun-chan taas oli todella suloinen, varsinkin kun yritti matkia isompien Sekireiden toimintoja.

Siinä nyt oli viisi (oikeastaan kuusi) lempianimesarjaani. Aika samoja genrejä kierrätän tosin, mutta ei voi mitään. Toivon mukaan tuo hieman selvensi millaisista animeista yleensä pidän ! :-------)